Mas la Capallera (Rocabruna

Mas la Capallera (Rocabruna
Pastures de Rocabruna

El ramat

El nostre ramat és de raça Lacaune, raça rústica d’origen molt antic, d’aptituds lleteres i càrniques de gran riquesa i una excel·lent criadora de xais. Procedent d’occitània, és coneguda arreu com l’ovella de la qual se n’obté el formatge Roquefort, així com una carn molt apreciada.

Els xais

Els xais de les ovelles de raça Lacaune proporcionen una carn molt tendra, de qualitat i de gran riquesa, d’un color clar i d’un greix ferm i blanc. Aquestes característiques tan apreciades s’aconsegueixen a través d’un creixement regular gràcies a una alimentació constituïda essencialment per la llet materna i complementada amb una dieta basada en cereals i farratge ecològics. A l’edat de dos mesos els xais es troben en el moment òptim per a proporcionar la millor carn, i és en aquest moment quan el xai és portat a l’escorxador on s’obtenen unes canals de 10-12 kg de carn tendra i molt apreciada.

dimecres, 28 de maig del 2014

 Ovelles i xais pasturant al tancat de la Capallera
 El ramat pasturant als prats de la Capallera
 Pasturant al Serrat de Baix, al fons el Castell de Rocabruna
 Vista panoràmica del Mas la Capallera
 Ovella pasturant
L'equip de monitors d'ovelles del Mas la Capallera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada